Snart blir man ju galen, 10 minus i stilla veckan va???

Den här påskliljan blommar minsann på Capri, där blommar hyacinterna också, eje vore jag där, men nu är vi här, på Kungsholmen i Stockholm. Så det gäller att inte tappa modet, utan pynta påskriset och sätta frön. Och skaffa hem en colomba. Och göra våfflor, för det är vad jag har gjort hittills idag.

Att jag inte har skrivit på flera veckor beror enbart på att jag varit nära döden, det vill säga legat i influensa. Och så sjuk som jag var har jag inte varit sedan i Italien. Där var man minsann alltid sjuk, ja jädrar, vad sjuka vi var. Till och med en av mina bästa vänner (ja Helena, det är du). Hon kom och lade sig sjuk inom ett dygn. Alla som jag känner som har varit och är där, blir sjuka. Måste vara något med klimatet. Vi tål det bara inte. Vi ska frysa. Då mår vi som bäst, eller?

Och den första dagen jag var på benen, typ förra onsdagen, ja, jag var så pass stabil att jag gick ner till apoteket för at skaffa något stärkande, vad får man se? Jo, hela rutan till Pinos Café var ihopklistrad! Vad är det som händer?

Jag gick hem och lade mig igen, för jag fick ögoninflammation på köpet. Orkade liksom inte se mer. Ny påve har vi fått medan jag har legat. Jag låg mig igenom hela konklaven!

Jag har något att berätta, men inte idag, för nu har jag tagit ut mig fullständigt, lagat våfflor och stekt kyckling och inom kort ska jag dra ihop några tusingar. Ja, jag måste jobba lite också ;-)