Har återupplevt Catanias alla lavablock från 1669, genom att skriva om dem, men det gör en också hungrig, varför jag kokar nya pappardelle (en slags bredbandad pasta) och värmer på grytan med salsiccia som jag gjorde igår.

Det fina med den här korven är att den redan är kryddad, så du behöver inte alls tänka på att mecka med mer kryddning. Du ska inte krydda mer rättare sagt, för då tyar du bort den fina grundsmaken. Det finns salsiccia med rosmarin, med tryffel och det finns säkert fler smaker. Själv föredrar jag med rosmarin. Bara man börjar fräsa upp köttet så dreglar man (särskilt hundar).

Det var ett misstag som gjorde att jag kom över receptet. Dök upp en timma tidigare än alla andra på Romvännernas styrelsemöte, varpå jag fick hjälpa till med maten, självklart under överinseende av vår ordförande :)

Unges salsiccia

1. skaffa hem många paket salsiccia och pappardelle

2. köp ett par paket cocktailtomater och färsk persilja, det finns persilja från Italien nere på Lidl just nu

Du måste faktiskt slita av skinnet från korvarna. Min bror tyckte att det lät lumpet, och det håller jag med om, men att äta fjälstret är inte gott. Så ta gud i hågen och slit av skinnet - det är lite knepigt - och finfördela den färska köttfärsen. Fräs färsen i en stor gryta och dela tomaterna och fösl i. Låt puttra under lock ett tag. Finklipp persilja och häll över mot slutet. Koka upp pappardellen  i ordentligt saltat vatten. Slå av vattnet och häll över pastan i grytan och rör om, med en massa finriven parmesan. Och så är det klart.